Total Pageviews

Saturday, 1 March 2014

Bila anugerah semakin kabur

ASSALAMMUALAIKUM
             Azim mula bercermin mata sejak tahun 3 lagi...walaupun sejak tadika lagi dah mula rabun tapi kami tak pasti ,ingatkan dia main2 maklumlah anak2 kecil...Kini dia sudah tingkatan 2 .Kata dia mata sebelah kanan sudah agak kabur dan perlukan cermin mata baru..Oleh kerana dia tinggal di asrama kami ambil dia untuk outing  seterusnya ke kedai cermin mata.Malangnya dia tak dapat buat cermin mata baru kerana power nya terlalu tinggi .Kena jumpa pakar mata dulu.Malangnya bila kami pusing klinik pakar mata pula tak buka.Terpaksa hantar semula dia pulang ke asrama.Hati seorang ibu tentu nya sedih dan risau dengan masa depan dia yang masih panjang.Ingin saja aku berikan mata tua ku ini sebagai pengganti....

2 comments:

  1. Betullah kata orangkan SI.... Hati ibu....sanggup bergadai nyawa demi anak..... kebahagiaan anak adalah kebahagiaan kita.. .. Emm...mmg pun ada jenis org macam tu, pakai spek dari kecik. Kalau laser? boleh membantu tak rasanya?

    ReplyDelete
  2. xtau lagi hainom okje ,doktor pakar kata kena buat rawatan susulan ,benda ni terjadi sejak lahir cuma kami xperasaan.

    ReplyDelete