Total Pageviews

Wednesday, 16 January 2019

Lunch nasi goreng

Assalammualaikum
Bila dah sesorang duk kat rumah...nak makan simple je .Apa yang ada kat dapur tu lah yang di masak.Nak masak lauk pauk rasanya awal lagi untuk Fateha dan si ayah  balik kerja nanti.Biasa matahari dah terbenam baru tiba rumah.
Sekarang ni waktu siang masak sendiri makan lah sesorang....huhuu sedih .Gini lah gaya nya bila dah tua....kitaran hidup kan😒
Harini makan tengahari nasi goreng .Rasanya selalu juga lah makan nasi goreng untuk makan tengahari.....nasi goreng kampung kan senang aje...main campak2....yang penting taruk cili padi dan sayur lebih.Berulam pulak dengan sayur kacang botor....
Nasi yang untuk nasi goreng ni bukan nasi semalam .Setiap pagi suami bangun sendiri untuk tanak nasi dan buat lauk untuk bekal dia pergi kerja.Kiranya stok nasi sentiasa adalh.

7 comments:

  1. nampak sedap nasi goreng tu. Ye lah kak kitaran hidup macam tu lah kan, saya pun bila cuti duduk dirumah dan anak2 pergi sekolah memang jadi sunyilah rumah sampai tak tahu buat apa

    ReplyDelete
  2. Usahkan akk, saya kalo suami takde gi out stesen,tapi anak2 ada lah, saya masak nasi goreng lunch, dinner, haha..senang citer, sbb anak2 pun suka nasi goreng.

    Nasi goreng kampungla sedap kak, mkn panas2 ulam ngn kacang boto atau timun, peghhh..

    ReplyDelete
  3. Sama dgn saya kak.. dah tinggal sorang Dr pagi smpi ptg. Tengahari saya buat nasi goreng. Ptg baru masak..

    ReplyDelete
  4. Saya pun gitu gak Saniah... lama-lama saya pun naik jemu dgan nasi goreng.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
    Demikianlah kitaran hdup... apa pun nasi goreng tu memang terbaikk. Nampak menyelerakan.

    ReplyDelete
  6. Aduh... terliur tengok nasi goreng tu... πŸ˜‹

    ReplyDelete