Total Pageviews

Tuesday, 18 November 2014

bibik dah mai...

ASSALAMMUALAIKUM
Lega rasa bila bibik baru dah mai....dua tiga hari yang cukup stress ....terima kasih pada si ayah yang memahami memberikan bibik baru yang comel  dan fresh.Dah tak kuasa nak urut2 lengan dah agaknya Hainom okje....hihiii Kata Azim baru datang memanglah rajin dan  kuat kerja ....yalah tu kalau tanpa dia manalah terlarat aku nak basuh seluar tebal2 yang sememangnya kat rumah ni majority kaum adam.....La ni bibik dah buat kerja2 membasuh ,aku boleh buat kerja2 lain....sempat berblog lagi...
Beli mesin basuh kat kedai yang selalu kami beli barang elektrik....Uncle Apek siap bagi cenderahati comel ...bekas2 kecil untuk mengisi garam atau rempahratus atau apa saja lah ...kalau anak perempuan aku lagi kecil2 lagi mahu dibuatnya main masak2 ni.....

sebelah petang si ayah tukar minyak kereta..ntah apa ke nama aku tak pasti....dapat pula hadiah jam kunen
...walaupun barang  murah2...kalau dah kata free tetap teruja bila menerima...


8 comments:

  1. bibik dari mana?local ke indon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesin basuh aje kamsiah....tak kisah lah made in mlsia ke...asal tak perlu menyental pakaian sendiri.

      Delete
  2. Alhamdulillah dah ada bibik baru. Sekarang banyak brand yang bagus2 harga pulak berpatutan.

    ReplyDelete
  3. bibik sekarang pun changihkan SI.sekali tekan siap semua..

    ReplyDelete
  4. Senyum lebarkan SI dapat bibik baru. Lega rasa. Masuk semua yg kotor, tekan tahu-tahu siap:)

    Jam itu Iman tak nak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya sesuai untuk prempuan lah kakzakie

      Delete
  5. hehe.... yelah tu cik Abang dah tak kuasa nak mengurut hihi..... cepat cepat dibelikan bibik baru hihi.... Tapi memanglah SI zaman ni kalau tak de bibik mmg macam tak boleh hiduplah rasanya....

    Fengsan dulu baru basuh kain mau OKje ni haha....

    ReplyDelete
  6. Dah buat bekas kayu manis ke belum bekas tu SI hihi

    ReplyDelete