Total Pageviews

Tuesday, 8 December 2015

sudah dapat yang diingini.

Assalamualaikum
Masa lepas kenduri kesyukuran Iman tempohari aku adalah post nasi ambeng kat group wasap kawan sekolah( group orang lama gitu).Sorang kawan aku kebetulan sedang teringin  sangat nak makan nasi ambeng.......bukan tak pernah makan cuma merindui makanan biasa yang didapati masa kenduri kendara di kampung .Bukan takde jual pun kat Kolumpur tu tapi kata dia tak sesedap selera dia kata dah tak original .Akhirnya harini terlaksana sudah impian dia makan kat TTDI.
Inilah wasap kami masa dia tengah kemaruk nasi ambeng tempohari


Punyalah lah banyak lauk dalam pinggan dia sampai tak boleh perabis  katanya masa lepas makan terus post gambar nasi ambeng yang dia nak2 sangat ni.Lepas ni nampaknya sonyap lah dia tak merapu2 dgn kawan2 nak nasi ambeng ....hihiii

20 comments:

  1. Ya Allah... banyaknya lauk dia!
    Berbukit lauknya memanglah tak terhabis.

    ReplyDelete
  2. Melepaskan teringin nak makan tu Kak Saniah..
    Sampai terlupa ambil lauk banyak segitu..
    Memang kak saniah.. kalau dah lama tak makan..
    Teringin dia lain macam .. :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum....nasi ambeng...nasi ambeng....suami memang suka nasi ambeng ni.....bulan puasa atau ke Johor mesti cari....nak makan

    ReplyDelete
  4. Asalam San ada drama dalam blog ni ya..hehehe best juga dengar sambil BWalking...

    ReplyDelete
  5. nasi ambeng ni kena ada mee goreng dan serondeng..tetiba terliur nk makan..

    ReplyDelete
  6. serunding dgn ikan masin tu yg sodap ...

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah dapat juga akhirnya ya..

    ReplyDelete
  8. Macam mengidam pulak...membukit lauk pauknya.

    ReplyDelete
  9. Wah!Teringin sgt kawan tu yer....Kat sini ada org jual nasi ambeng gak kak.Bykkkkk..klu mkn sorang2 mmg xlarat!

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. Akhirnye dpt die merasa..
    😍😍😍

    ReplyDelete
  11. Betul2 kat KL ni payahlah nak dapat yang betul2 menepati citarasa dan 'ori style' punya.

    ReplyDelete
  12. SALAM kak.. nasib sy dah pernah merasa nasi ambeng ni sbb bos pernah masakkan kat sini..bos org Muar Johor..mmg sedap..suka makan...:)

    ReplyDelete
  13. Huhuhuu... menyakat member atau kenalan dgn makanan memang kejam.. well nasi ambeng ni sapa ada drh johor inshallah senang la nak merasa.. :D

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum kak,
    Wah...nasi ambeng lagi. Teringin sangat nak merasa keenakannya, tapi di Kuantan tak pernah saya jumpa. Rasanya memang tak ada kut.
    #nasi ambeng ke nasi ambang?

    ReplyDelete
  15. Hihi..nampaknya mewah betul nasi Ambeng dia tu SI....nasinya sikit ayamnya lebih...i loike tuuu...

    Tp mmg betul, dah benda tu mmg biasa kita makan satu masa dulu, tentulah diigau igaukan huhu

    ReplyDelete
  16. Saya pon kalau nak makan nasi ambeng kene tunggu time balik kampong...kat melaka ni tak penah jumpe lagi...mak mentua saya selalu suh saya masak sendiri je macam le dia tak tahu menantu ni pemalas....hehehe

    ReplyDelete