Total Pageviews

Monday, 13 June 2016

22 tahun sudah.

Assalamualaikum
Semasa sahur tadi,Iqa mengingatkan aku tentang bezday Fateha hari ini.Alhamdulillah....anak ke 2 ku harini dah pun 22 tahun.Biasanya waktu tarikh2 ini dia telah pun cuti sem ,jadinya dia lah selalu mengingatkan tapi tidak untuk tahun ini. Kali  ni dia agak tertekan sikit sebab sedang hadapi final exam .
Kalau ikut kan tarikh lahir nya 22 tahun yang lalu betul2 pada Isnin seperti hari ini.Beza umor dengan abangnya hanya setahun 2 bulan je,agak mencabar menjaga 2 anak kecil ketika itu.Bila2 aku terleka selalu juga lah kena tepuk  si abang yang belum mengerti apa2 ketika tu....
Masa berlalu begitu pantas...22 tahun ni ,mak harap Fateha semakin matang dan harungi kehidupan yang mencabar ini dengan tabah.Semoga berjaya mencapai cita2 kamu ....hadapi lah peperiksaan dengan hati yang tenang .

12 comments:

  1. Moga berjaya dengan cemerlang kepada anak solehah KSI, sedap nama Fateha.. gap yang rapat umur anak-anak ni masa kecil mencabar kan. nak mendukung dua dua lagi..Happy birthday Fateha :)

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir fateha..
    Semoga menjadi anak yg solehah..
    Terus cemerlang dalam kehidupan dunia dan akhirat..

    Hihihi..
    Sama juga beza anak saya Nabila dan Najeeha..
    Beza 2 tahun 1 bulan..
    Tapi anak perempuan beza sikit kan kak..
    Cukup sayang dengan adiknya..
    Pantang org nak ambil adik..
    Siap menangis..

    ReplyDelete
  3. Aaminn...moga makbul segala doa2 akak untuk anak yg tercinta...happy besday Fatehah...sian time besday pulak kene hadap final exam..takpe la buat yg terbaik inshaa Allah beroleh keputusan cemerlang...good luck dari aunty semoga Fatehah di beri kejayaan dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  4. Selamat hari lahir untuk anak akak. 😊

    ReplyDelete
  5. Sanah helwah buat Fateha.
    Banyak kes yg susah dpt anak bila dpt anak pertama nanti dpt anak kedua cepat. Dlm keluarga kakak ada. Anak pertama dgn kedua jarak umur setahun sebulan aje.. Kalau tengok macam kembar apa lagi si kakak kecik sebab lahir premature masuk incubator 2 bulan.

    ReplyDelete
  6. Selamat ulangtahun yang ke-22 buat Fateha. Kalau tengok umur dah besar dah anak ya kak tapi pada pandangan mata mak-mak macam kita ni, besar panjang macamana pun tetap alahai 'baby' kita juga!

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir Fatehah, semoga maju jaya...

    ReplyDelete
  8. Selamat harijadi utk fateha ya saniah semoga menjadi anak solehah kpd keluarga dan agama ameeen

    ReplyDelete
  9. oh dah besar anak akak. dah 22thn. selamat hari jadi Fateha. semoga menjadi anak yg boleh membahagiakan ibubapa.

    rasa kejap je masa berlalu ye kak. rasa mereka masih kecil kalau diingat-ingatkan semula.

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir buat fateha, moga terus cemerlang dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  11. Hepy Bezday Fateha..... moga makbul doa mak.
    Fateha ni yg pemurah tukan SI....
    Biasalah SI kalau anak rapat mmg gitulah....Rasa mcm yg sulung kurang kasih sayanglah pulak ek

    ReplyDelete