Total Pageviews

Wednesday, 9 July 2014

Epok2 ke karipap?


ASSALAMMUALAIKUM
11 Ramadhan 1435
   Epok epok homemade....orang Johor tentu dah biasa dengan nama epok2 ni....anak saudara aku yang tinggal luar Johor selalu gelakkan bila sebut epok2  ni...apa pun epok2 ke karipap tetap kuih yang sama.
Karipap sardin ni aku buat Ahad lepas untuk berbuka puasa .Iman suka sangat makan karipap apatah lagi berinti sardin.Jika inti kentang atau keledek ....dibuangnya inti makan kulit je...lagilah jika pedas.Biasanya kalau beli karipap sardin ni mesti pedas ....buat sendiri tak bubuh lada sikit pun untuk selera Iman.Boleh makan banyak mana nak makan sebab kalau beli pun berapa aje yang dapat....goreng bila hampir nak buka ...makan panas2 lagi sedappp....

6 comments:

  1. Samalah kakak pun panggil epok-epok. Kita dah biasa kan:)
    Kakak tak kisah inti apa pun janji sedap inti dia 2-3 biji pun boleh ngap SI

    ReplyDelete
  2. ialah kakzakie sedara2 saya yg lahir luar Johor ni ...banyak benar yg mereka taktau apa yg kita kebiasaan kita ckp.....lama2 dia org ikut apa yg kita ckp juga

    ReplyDelete
  3. Setahu bunda orang singapore yang panggil epok2...johor pun yer?

    ReplyDelete
  4. nak puas hati, karipap yang kita buat sendiri.. ;)

    ReplyDelete
  5. Masa dok kg akk panggil epok epok..bila dok kl org sebut karipap..terpinga2 juga masa tu..

    ReplyDelete
  6. Ini satu lagi kuih faveret okje SI cuma jarang sgt nak buat karipap ni.....entah kenapa ...lecehlah SI kalau buat sorang sorang tak de teman, jenis tak sabar kot okje ni...huhu

    ReplyDelete