ASSALAMMUALAIKUM
11 Ramadhan 1435
Epok epok homemade....orang Johor tentu dah biasa dengan nama epok2 ni....anak saudara aku yang tinggal luar Johor selalu gelakkan bila sebut epok2 ni...apa pun epok2 ke karipap tetap kuih yang sama.
Karipap sardin ni aku buat Ahad lepas untuk berbuka puasa .Iman suka sangat makan karipap apatah lagi berinti sardin.Jika inti kentang atau keledek ....dibuangnya inti makan kulit je...lagilah jika pedas.Biasanya kalau beli karipap sardin ni mesti pedas ....buat sendiri tak bubuh lada sikit pun untuk selera Iman.Boleh makan banyak mana nak makan sebab kalau beli pun berapa aje yang dapat....goreng bila hampir nak buka ...makan panas2 lagi sedappp....
Samalah kakak pun panggil epok-epok. Kita dah biasa kan:)
ReplyDeleteKakak tak kisah inti apa pun janji sedap inti dia 2-3 biji pun boleh ngap SI
ialah kakzakie sedara2 saya yg lahir luar Johor ni ...banyak benar yg mereka taktau apa yg kita kebiasaan kita ckp.....lama2 dia org ikut apa yg kita ckp juga
ReplyDeleteSetahu bunda orang singapore yang panggil epok2...johor pun yer?
ReplyDeletenak puas hati, karipap yang kita buat sendiri.. ;)
ReplyDeleteMasa dok kg akk panggil epok epok..bila dok kl org sebut karipap..terpinga2 juga masa tu..
ReplyDeleteIni satu lagi kuih faveret okje SI cuma jarang sgt nak buat karipap ni.....entah kenapa ...lecehlah SI kalau buat sorang sorang tak de teman, jenis tak sabar kot okje ni...huhu
ReplyDelete