Total Pageviews

Wednesday, 13 January 2016

bawa balik

Assalamualaikum
Fateha balik cuti sem,segala apa harta karunnya kena bawak balik juga walaupun banyak yang tinggal.Lebihan bahan masakan nya di sana juga dibawa balik kerana cuti agak lama takut pulak expired bila dah kembali ke U semula.Banyak juga lah bahan masakan segera yang dibawa,almaklumlah masa kat sana mereka masak guna rice cooker ,jadinya semua pun segera2.
Olehkerana tak nak kan pembaziran masak lah dia bahan2 yang dibawa tu kat rumah.Semalam pun dia buat mee rebus ,sebelum tu spaggeti olio....hmmm semua tu dari bahan2'yang dibawa balik.Sebenarnya aku tak suka gunakan bahan2 masak segera ni tapi bila dia masak bedal je....hehe.Tapi part cili powder ni yang tak tahan ,berasap telinga dibuatnya dek terlalu pedas ....

Hari ini tak tau lah apa lah yang nak dimasak ..
Tapi yang ni aku suka dia bawa balik...boleh kurus kan badan..hehee!.
.

20 comments:

  1. SI cuti memasaklah ye.anak dara dah balik rajin memasak pulak tu. semuga SI dan keluarga sihat dan happy selalu..

    ReplyDelete
  2. masak apa saja mkn ramai2 bersama famili sdp tu..

    ReplyDelete
  3. Cuti lama kenalah bawak balik bahan kering/stok macam ni...nanti di biarkan rosak, membazir pulak...

    Rajin anak dara SI ni...dapat dah merasa masakan air tangan dia...

    ReplyDelete
  4. Ini yg masa jauh makan ini balik rumah mak masak kena masak ini juga. Tak apa Fateha habiskan semua baru masak yg di dapur mak lepas tu.

    #kakak jadi blur bingkisan apakah gerangan yg SI maksudkan.

    ReplyDelete
  5. Wah spegeti olio segera, Fateha kena share resepi dengan aunty ni :)

    ReplyDelete
  6. kaknoor cili powder tu eh fateha suka pedas jugak ke saniah? anak kaknoor semua nya sukapedas kecuali sorang je yg sulung kalah sngt dgn pedas

    ReplyDelete
  7. Kak Zai pun tak berapa suka yang segera tapi eloklah gunakan nanti tak ada pembaziran.

    ReplyDelete
  8. Perencah laksa johor pun ada...rajin anak akak masak

    ReplyDelete
  9. Saya suka spagetti oglio.. sedap.. ;)
    Sekarang anak saya dak Kakak pulak terikut2 suka dengan menu tu.

    ReplyDelete
  10. Hihihi boleh rehat lah kak saniah..
    Chef dah balik tu..
    Boleh tolong masakan..

    ReplyDelete
  11. ada dah pembantu boleh jadi cef lepas ni

    ReplyDelete
  12. jadi untuk seminggu dua ni makan sedap2 la ye..heheheh

    ReplyDelete
  13. Wah! Akak bole goyang kaki la rehat puas2 sementara Fatehah cuti ni...pandai dah anak dara akak masak macam2...

    ReplyDelete
  14. boleh rilek la kak lepas ni dah ada pembantu cef

    ReplyDelete
  15. Wah....senanglah kerja ye SI, dah tak payah nak susah susah masak, dah ada asistant.

    Hihi...belasah ajelah SI, segera pun segeralah....kasi cepat habis, tak habis kang, membazir pulak....
    Tak pernah makan clenex tea tu....buang lemak ek..

    ReplyDelete
  16. Saya dulu masa duduk hostel pun masak pakai rice cooker.. mmg beli bhn2 yg segera... sbb tak sempatkan.. huhuhu

    ReplyDelete
  17. Untung akak ada anak dara. Kalau anak ada, bolehlah dia take over tugas hakiki ibunya. Tak kiralah kak segera, tak segera, janji kita tak perlu masak. Pakat kata sedap ajelah kalau kena tanya ^_^

    ReplyDelete
  18. Assalam. Teringat zaman kat U.. pun masak guna rice cooker jugak..

    ReplyDelete
  19. bila anak dara bercuti , itu maknanya masa utk mak gantung tangan ... heheheee

    ReplyDelete
  20. Huhuhuu... kene pandai bajet la biar nak cuti semua bahan yg nk di masak dah habis.. :D

    ReplyDelete