Total Pageviews

Tuesday, 5 January 2016

panggilan telefon

Assalamualaikum
Sedang aku sibuk masak tengahhari terdengar bunyi dari henpon yang aku cas kat ruangtamu.Terkejar juga dari  dapur .Bila tengok nombor yang tertera terasa berdegup kencang jantung ku .Apatah lagi dia memperkenalkan diri kata dari hospital dan bertanyakan nama aku.Terbayang diruangmata anak2 yang jauh...apatah lagi sejak exam ni Fateha kata tak sehat.
Bila dah dengar dengan teliti dari suara kat tepon tu barulah lega....sebenarnya ingin kompemkan  tarikh pembedahan .....huarghhh...aku sendiri tak ingat yang aku seorang pesakit memandangkan sejak2 ni aku rasa macam dah sehat je..takde masalah apa2 pun.Dia kata kalau boleh nak percepatkan pembedahan memandang kan ada kekosongan pada hari yang terdekat ni.....6hb tu...2hari lagi.Ceh...tak ke kelamkabut dibuatnya .Aku kata tak mahu ...ikut je jadual asal akhir Jan nanti.Macam2 nak kena settle juga apatah lagi hal budak2 sekolah suami juga kena aturkan cuti juga...barulah hati tenang nak duk hospital.
Pasal pembedahan tu aku taklah terfikir sangat  tapi panggilan tepon dari yang tak dikenali selalu buat aku nervous..Apatah lagi anak2 diluar sana...Hingga kembali ke dapur terasa gigilnya lagi.Itu lah sikap  aku yang mungkin fobia pada peristiwa2 lalu dikala zaman2 gunakan telefon rumah dulu.

16 comments:

  1. Betul tu Kak Saniah..
    Kata dari Hospital, mula lah kita menggelabahkan..
    Hendaknya bunyi panggilan telefon di malam hari..
    Kencang jantung berdegup..
    Takut berita yg sedihnya..

    Dah betul tindakan akak tu..
    Ikut tarikh asal jer..
    Banyak yg perlu kita settlekan dulu..
    Suami akak pun tentu dah mohon cuti utk tarikh yg asal tu..
    Semoga akak selamat menjalani pembedahan itu dan dipermudahkan urusannya.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..

    Hati2 sambil terkejor2 telefon tu....

    Apapun...Insya Allah selamat pembedahan tu nanti....Aamiin

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum SI, salam 2016, betul dengar hospital panic la kan emak bapa saya jauh. Pasti terfikir mereka dulu. Moga dipermudahkan urusan SI. Get well soon

    ReplyDelete
  4. Kak Zai pun macam tu kalau ada cal terutama dr hospital atau waktu mlm gelabahnya lain. Semoga saniah selamat dgn pembedahan dan dipermudahkan.

    ReplyDelete
  5. risau kita dppt panggilan fon dari hospital ni kan..xpalah tu xder masalahnya..ikut saja jadual pembedahan asal agar xtergesa-gesa n semua yg dirancang sempurna hasilnya.

    ReplyDelete
  6. Buka SI jer cenggitu, saya pun....lebih lagi bunyi hp tengah malam, seriau kita dibuatnya.

    Bagus lah SI ni relax jer walau nak operate pun, saya pulak yg nerbes....

    ReplyDelete
  7. kalau dah di kata kan mak2 ape2 hal pon anak2 mesti di pikir dahulu...saya pon kalau terkejut ke hape terus badan rase cam lemah je kak terketo2 jadinye...bagos la akak tak setuju dengan tarikh baru tu...suntuk sangat tak sempat nak plan cuti ke ape...baik ikut tarikh asal je biar semuanye jadi lebih lancar dan tenang...inshaa Allah semua akan berjalan baik2 aje...akak jangan riso ye :)

    ReplyDelete
  8. kalau berbunyi talipon pukul 3, 4 pagi... memang mendebarkan saya juga...

    ReplyDelete
  9. moga selamat semuanya na... Rabbi Yassir

    ReplyDelete
  10. Kalau mak ayah yang telefon memang gembira ja nak angkat tapi kalau nombor yang tak dikenali tu memang annoying sikit nak angkat

    ReplyDelete
  11. betul tu kak ikut tarikh asal...lagipun anak2 baru naik sekolah.tak stanby apa pun lagi..6hn tu macam singkat sangat...

    moga dipermudahkan kak :-))

    ReplyDelete
  12. walauapapun...semoga dimudahkan urusan ye kak, saya pun pernah gigil juga bila terima call dari hospital, risau sangat nak tahu keputusan ujian dari hospital

    ReplyDelete
  13. ky pun sama..cemas jer bila dngar talipon berbunyi.dlm fikiran tentu ada hal penting. klau tak penting tentu mereka wassap saje..

    ReplyDelete
  14. Kalau kakak pun sama rasanya bila tengok no. aje dah buat rasa cuak. Harapnya tak ada pertukaranlah tarikh sebab anak-anak dah sumai SI waktu itu semua dah ready..

    ReplyDelete
  15. Asalam..nak kena bedah..kenapa ya.Saya doakan semoga cepat sembuh ya..kuatkan hati hadapi saat2 itu.. hal phone semua tu boleh rasa debaran..

    ReplyDelete