Total Pageviews

Tuesday, 19 March 2013

SURAT CINTA DULU2

Asalamualaikum, aku ingin nak ceritakan kisah cinta orang dulu2, tak lah seperti sekarang yang serba canggih.Dulu biasanya pakai surat le yg paling popular,yang pakai talipon tak ramai kerana waktu itu orang berada aje ada talipon kat rumah mereka....kalau kitaorang ni public phone jelah yg sesuai.Melalui pengalaman aku sendirilah seronok sebenarnya pakai surat ni...ala mcm msg kat handphone juga cuma xdpt nak balas masa itu juga .,Nak tunggu balasan surat makan masa 2 minggu juga ,lainlah kalau antar surat by h and.Masa tu angau jugalah nk tunggu jawapan .Masa nk antar surat tu lipat pun ada seni ,mcm2 bentuk origami .Nak tambah romantik lagi tabur pulak dengan bedak talkum yg wangi2.Kalau terima surat yg mcm ni bila buka je bertaburlah bedak2 tu dulu....dah tentu dari org yg istimewa.Kertas yg buat tulis surat pun mesti yg paling cantik ,bukan kertas buku tulis ke test pad ke.Ada juga yg sedang mabuk cinta tu gunakan kertas tisu utk tulis surat.Pasal huruf pun kadang2 pakai simbol je ,hanya buat yg  istimewa je yg faham  maksud yg trsirat sbb mereka dah pakat dulu.CONTOHnya A digantikn dgn no 1,B no 2, ada lagi lah mcm2.Masa tu khidmat posmen amat dihargai.....bila tengok posmen lalu terjengok2lah kat muka pintu.Kalau ada surat hati berbunga2lah ,itupun kalau bukan surat putus cinta.COMEL kan orang dulu2 bercinta.

No comments:

Post a Comment