Assalamualaikum
Pagi ni sarapan epok2 sardin dan kentang ,beli je kat warung waktu ikut suami hantar Iman ke sekolah tadi.Penangan tengok epok2 frozen Hainomokje semalam.:-) mungkin ada yang tak tahu apa itu epok2 kan,....biasalah orang Johor kata karipap tu epok2.
Beli RM 2 je...makan sorang sambil2 buat kerja rumah .6 ketul sukar juga nak perabis kan sorang2 ni.
baru tahu epok2 tu karipap rupanya..ehehehe
ReplyDeleteDekat tempat kakak kerja ni dah tak ada 3 seringgit. Sekarang semua jual satu 40 sen. RM2/- dpt 5. Mana boleh habis kalau 5 ketul makan sendiri. Itu yg kakak hari-hari sarapan oat+milo+susu (dah sediakan kat office ni).
ReplyDeleteMurah lagi kat tmpt akak 3 seringgit..
ReplyDeleteKat tempat saya satu dah 50sen kak..
Tadi gi BW blog Dana..
Dia buat epok2..
Kalau dekat mau jer beli kat Dana ...
Hahaha semuanya terliur tengok karipap hainom..
Tulah baru aja buat gak...tgk ramai citer psai epok2..rasa nk buat lg je..inti sardin dapnya
ReplyDeleteOOO...epok2 tu karipap...baru tau juga ni...
ReplyDeletehaah saya pon memula kawen dengan cik boss dulu terpinga2 bila MIL cakap nak buat epok2...banyak lagi nama kuih yg pelik2 yg buat saya terpikir2...contoh cam "mah gelek" saya selalu panggil masalodeh "rendang kasturi" kuih rengas...hahaha...memang jauh la beza dari ape yg selalu saya dengo...tapi lepas hampir 19 tahun ni...alhamdulillah saya semakin faham...sedapnye epok2 akak tu nampak garing sangat.. :)
ReplyDeleteSEDPNYA EPOK2 TERGANTUNG INTINYA JUGA KAN...TAPI NAMPAK EPOK2 YG SANIAH BELI GARING RANGUP TU....
ReplyDeleteRamainya peminat epok2 aka karipap. Yang saniah beli nampak sedap sbb kulit garing.
ReplyDeleteepok epok...epok..epok..
ReplyDeleteBila sebut epok epok, masa kat kampung (di Johor) aje lah orang paham....Anak dan suami panggil karipap :)
Sedap nampak tu...
Antara kuih kegemaran anak-anak.. ;)
ReplyDeleteLahhh baru tahu epok2 maksudnya karipap. Hihi. Siqah menantu orang Johor pun tak tahu :D
ReplyDeleteReadymade senangkan, nak menguli tu mengambil masa kan..beli tak bole abis pulak :)
ReplyDeleteBaru tau, epok2 ni nama glemer karipap rupanya...ingatkan makanan apa tadi...hihi
ReplyDeleteBunda suka yang inti kentang, kalu inti sardin tu kurang sikit...
ReplyDeleteSamalah kat sini pun kebanyakkan kuih 3 biji RM1...
Tadi saya pun makan epok epok jugak SI. Satu Rm 3 henggit...besarlah dpd biasa. Inti dia boleh tahan, cuma tak nampak daging dlm tu. Mcm tak berbaloi ngan harga pulak...
ReplyDeleteTadi makan kat cafe, esok pagi nak cari karipap gerai tepi jalan pulaklah... hihi...
Tadi saya pun makan epok epok jugak SI. Satu Rm 3 henggit...besarlah dpd biasa. Inti dia boleh tahan, cuma tak nampak daging dlm tu. Mcm tak berbaloi ngan harga pulak...
ReplyDeleteTadi makan kat cafe, esok pagi nak cari karipap gerai tepi jalan pulaklah... hihi...
Assalamualaikum kak, semoga diberikan kesihatan yang baik.
ReplyDeleteKat tempat saya epok-epok ni karipap yang kecil tu, intinya serunding. Kalau hari raya banyak la kuih alah ni. masa budak-budak dulu saya panggil anak karipap.. hehehe.. budak-budak!
saya suka karipap, tapi nak cari yang betul2 sedap tu susah juga sekarang ni
ReplyDeleteigtkan epok2 tu jenis keropok...karipap upenye...gain new thing lg..
ReplyDeleteorg rumah ni juga suka mkn epok2 . jadinya klu teringin nak mkn , my kakak akan kerah seluruh tenaga yg ada kat umah ni ut buat sama ... heh heh heh ... saya pun dah biasa sebut epok2 . johorlah katakan ...
ReplyDeleteingatkan apa tadi, rupanya epok2 ni karipap ya
ReplyDeleteOoo karipap rupanya.. heheheh saya xberapa suka yg sardin... selalu kentang+daging je... oh RM2 dpt 6 biji ye?! Murah la tu... dekat Gombak ni RM2 5 biji je...
ReplyDeletehai... salam :)
ReplyDelete1st time aida landing sini.
terjahan rambang di kala free hi hi hi...
yes. ada gaks tgk karipap kat blog nom semlm.
aida konfem ada karipap frozen dlm freezer.
kekadang weekend, pepetang goreng makan anak beranak.